Don't Miss

  Zin in de winter?

  By on 3 november, 2012

  Daar gaan we weer: de klotemaanden komen eraan.

  Regen, vorst, sneeuw, koude, gure wind, duisternis vanaf een uur of 5, en super gezellige gemoedelijke en diepgaande feestdagen. Wat verheug ik me daar toch weer op. NOT!

  Krijgen we dadelijk eerst baardmans, die randdebiel uit Spanje die op 5 December met zijn dikke reet door de schoorsteen komt donderen. SURPRISE! Uhu! De mensen hebben zelf lootjes getrokken, kado’s gekocht en zitten dichten. Donderstraal op met je leugens, en neem die witte hengst ook meteen mee. Schijt verdomme de hele kamer onder.

  We worden al maanden verveeld met pepernoten en weet ik niet wat voor mind-fuck zooi. Ja joh, maak heel Nederland gewoon gek met die spullen; het is gewoon onderhand 3 maanden Sinterklaas! Niet dat ik ooit iets van die oude geloofsnicht krijg. Met zijn jurk en puntmuts!

  Wat krijgen we daarna?

  Oja, kerst. Nou whoeptidoe! Nog meer cadeautjes gezeik. Weer zo’n baard! Dat die dikzak nog door de schoorsteen past geloven we natuurlijk al helemaal niet meer. En maar roepen ‘Ho ho ho’. Ook niet echt netjes om iedereen meteen voor hoer uit te maken; dat zeg ik!

  Welja, we hakken half Nederland plat voor een boom. Leuk voor thuis. Met van die lampjes, engelenhaar en bling-bling aan de takken. Liefst nog een kribbe eronder met houten figuren. Kindje Jezus in zijn stal. Met van die wijzen uit het Oosten; alsof we hier in het Zuiden helemaal achterlijk zijn ofzo?

  Tuurlijk gaan we even een mis bijwonen. We zijn er zo vroeg mogelijk om de vaste ‘gasten’ vooral hun plaats te ontnemen. Die gaan maar lekker achterin zitten, of ergens in een kribbe of zo. Een stal? Tussen de geiten?

  Overdag van die godvergeten zoetsappige Sissi-films: Grüß Gott Sissi. Ja ja, heel lief hoe dat kleine prulleke over de rode loper komt rennen in de armen van Die Mutti. Op het San Marco plein in Venetië. Een tranentrekker. Een heel land is ineens helemaal om … ze houden van Die Sissi. Braken moet ik ervan! Niet van het kindje overigens, die doet het niet slecht voor iemand met 2 dagen acteerervaring. Kudiekudiekudie. We gaan onszelf een dagje vervelen bij de familie. De dag daarna doen we het nog een keer dunnetjes over … bij de schoonfamilie.

  Hup een kalkoen naar binnen proppen, paar kratten wijn of bier kordaat maken, en dan even uitbuiken voor de televisie. Wat een feest!!!

  Op oudejaarsavond knalt zowel vuurwerk als de kurken. Herrie maken en zuipen, daar zijn we goed in. Oliebol erbij en vooral iedereen het beste wensen op straat. Eenmaal thuis wens je ze iets heel anders … maar ja, je doet het voor de lieve vrede.

  Na Driekoningen steken we de bomen weer massaal in de fik. Pyromaan minnend Nederland zet er even lekker de hens in. Opstoken die zooi; het liefste met verlichting en al. Opgeruimd staat netjes. Trouwens … Driekoningen? Welke dan? Ken alleen de Drie Musketiers!

  Ik heb er onnoemelijk veel zin in! Kan niet wachten!!!!

  Ik boycot de hele godvergeten zooi. Zonder resultaat, zoals gewoonlijk.

  Ze kunnen me allemaal de boom in: een kerstboom welteverstaan. Zo rond Driekoningen, dat lijkt me een mooi moment ;-)

  About BrainDump

  Hersenspinsels en overpeinzingen vermengd met het nodige cynisme en sarcasme. That's me!