Don't Miss

  Waarom de brandstof duur is..

  By on 2 september, 2012

  Waarom de brandstof in Nederland zo duur is?

  Nou, ten eerste wil onze regering overal geld uitslaan en daarvoor zijn de accijns. Verder zijn er een paar van die olieboeren in Dubai die een leuk gebouwtje wilden neerzetten. En dat kost een paar brandstofstuivers. Eigenlijk gewoon best een bescheiden pandje:

  Naam: Burj Khalifa
  Hoogte: 828 meter
  Aantal verdiepingen : 206
  Kosten: $1.5 miljard (dat is dus 1500 miljoen!)

  Het is duidelijk. Geen hypotheek nodig, gewoon cash betalen. Ze rukken die Hollanders nog links en rechts wel een poot uit. Kaaskoppen! Het gaat nergens over die toren. Bijna een kilometer hoog? Nog iets hoger en ze kunnen bij Allah op de thee. Muntthee welteverstaan.

  Nou moet de opening van zo’n monster toch wel een spektakel worden, dus ze knallen er nog enkele tientallen miljoenen tegenaan. Leuk voor de ook aanwezige arme Arabieren in Dubai. Alledrie!

  Nou moet ik eerlijk toegeven dat het echt een fenomenaal schouwspel is! Bizar eigenlijk! Vooral halverwege de video als het vuurwerk losbarst. Toch, als je eraan denkt waarom zoiets wordt gebouwd (Sjeik heeft een klein pikkie, en de 9000 Maserati’s beginnen te vervelen) en wat het allemaal kost????????

  Weet je wat: het zal mijn reet roesten!

  Ik heb geen auto meer, dus ik dank jullie allen voor de bijdrage aan dit mooie schouwspel.

  Gheghe. Slaap lekker, en morgen nog even extra gas geven op de snelweg. Slurp. Ik verheug me alvast op het volgende kunststukje. Stelletje sponsor-kanjers van me ;-)

    

  About BrainDump

  Hersenspinsels en overpeinzingen vermengd met het nodige cynisme en sarcasme. That's me!