Don't Miss

  Vissen op het toilet

  By on 30 september, 2012
  Serieus! Zijn we nou met zijn allen helemaal gek geworden? Komt er via het web ineens een aanbieding voorbij scrollen: een toilet-vissen setje.
   
  What the fuck????? Het is verdorie niet eens een geintje.
   
  Volgens de beschrijving is het bedoeld voor mensen met een drukke baan die anders geen tijd hebben om een keer te gaan vissen. Dat kunnen ze nu dan wel. Thuis op de plee! Tijdens het schijten!!!
   
  Een hongerig kindje in Afrika vraagt wanner hij weer iets te eten krijgt. Papa legt uit dat het geld nog niet binnen is. Het was beloofd aan een hulporganisatie en zou overgemaakt worden. Maar het duurt gewoon iets langer. Zo gaat dat in Europa. Die meneer van het geld zat nog op het toilet … te vissen. Met de broek op de enkels. Vissen? Op een toilet? Zo’n kind snapt er natuurlijk niets van.
   
  “Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt papa?”.
   
  ‘Nee lieverd, ze komen er niet meer vanaf!’.
   
  Ondertussen zit er een man te bouten. Met een klein zwembadje voor zijn neus. Een piepklein hengeltje in zijn hand. Hij zit wat te pielen om een plastic visje te vangen. Dat vindt hij leuk, omdat hij het toch al zo druk heeft! Te druk om het beloofde sponsorgeld over te maken. Hij zit per slot van rekening erg geconcentreerd te hengelen. Al uren.
   
  ‘Jaaaaaaaaaaaaaa!!!’ eindelijk heeft hij het visje te pakken. ‘Schat ik heb hem hoor … we kunnen gaan eten’. Hij veegt zijn dikke reet af, vergeet zijn handen te wassen en stapt tevreden aan tafel, met voor zich een veel te grote pot met eten. Honger heeft hij niet omdat hij op kosten van de zaak al flink heeft zitten bunkeren. De helft van het eten verdwijnt derhalve in de kliko.
   
  Ondertussen ligt een kind te verhongeren in Afrika. Van een kliko heeft hij nog nooit gehoord. Je kan per slot van rekening niets weggooien dat je niet hebt. Een hengel zou hij overigens wel willen hebben, maar alleen als er ook een vijver met vissen zou zijn. Want dan zou hij EN water EN vis hebben. Dus geen dorst en geen honger.
   
   
  In Afrika droomt een kind met een rammelende maag van eten. In Europa droomt een man van een grotere hengel.
   

   

  About BrainDump

  Hersenspinsels en overpeinzingen vermengd met het nodige cynisme en sarcasme. That's me!