Don't Miss

  Venray spiritueel bolwerk?

  By on 29 november, 2012

  “Pssst, vertel eens hoe het nou met je gaat. Ben je al in het reine met je seksuele geaardheid?”. Het zou zomaar een vraag kunnen zijn die Els Basten stelt in haar ‘Praktijk voor Gezondheid en Ontwikkeling’ in Venray. Tegenover haar zit een in overpeinzingen verzonken Golden Retriever met hangende oren. ‘Tja, hoe gaat het met mij?’ denkt de hond. ‘Hmmm. Slecht, ik ben nog niet bereid om uit de kast te komen denk ik’. U leest het goed. Els communiceert met dieren.

  Ze is een medium, en nu zelfs door het blad Paravisie genomineerd voor ‘Medium 2012’. Hoewel ze in de peilingen een grote voorsprong heeft geeft Els in een interview met Peel en Maas TV te kennen niet te weten of ze gaat winnen. Niet een uitspraak die je van een medium verwacht, maar goed. In haar praktijk helpt ze mensen en dieren met uiteenlopende levensvraagstukken. Via Skype internet telefonie doet ze dat gewoon wereldwijd.

  Ergens in Kuala Lumpur vertrekt een echtpaar via de voordeur. Hun chihuahua blijft in vertwijfeling achter. Ze begint te zweten en krijgt terstond hartkloppingen. Els to the rescue! De chihuahua rent richting een bureau, springt eerst op de stoel en vervolgens in een vloeiende beweging op het bureaublad. Met haar kleine pootjes drukt ze op de startknop van de computer. Ongeduldig zit ze te wachten tot die stomme pc eindelijk is opgestart. Klote Windows Vista. Een paar klikken met de muis en Skype verschijnt in beeld. De lijst telt slechts 3 contactpersonen: chihuahua-hotline, chihuahua-escortservice en Els Basten. CALL ELS.

  “Hallo, wie spreekt mij?”.
  WOEF.
  “Hey Chiwi, alles kits achter de rits? Whatsuuuuup!”
  Ze zijn weer weg Els. Ik word gek hier. Zouden ze ooit terugkomen?
  “Ach Chiwi toch, speelt de verlatingsangst je weer parten?”
  WOEF!

  Na zo’n sessie kan het hondje weer ontspannen mediteren, en een extra grote hap nemen uit haar bakje met spirituele brokjes. Prachtig toch! Een vriend vroeg net aan me of ik in dit soort dingen geloof. Sja? Ik geloof in ieder geval dat er iets tussen hemel en aarde is; op zijn minst een ontzettende hoeveelheid lucht, al dan niet gebakken. Mag je ergens pas in geloven als er bewijzen zijn? Of heeft het geloven eerder iets te maken met het gebrek aan bewijzen? Neem nou Mark Rutte: ik geloof er NIET in maar toch is hij er nog steeds! Ongelofelijk! Misschien moet ik het eens vragen aan de hond van de buren; dat slim beestje heeft het wel vaker bij het rechte eind.

  Hoe dan ook: binnenhengelen die ‘Medium 2012’ prijs. Kan mij het schelen! Over een tijdje moeten we toch al de borden voor “Beste Binnenstad” verwijderen,  dus er moet wel iets voor in de plaats komen. Hupsakee “Beste Spookstad van Nederland”, met daaronder een warme groet “welkom to the twilight zone”. Jazeker wel, Venray is het spirituele kenniscentrum van Nederland. Het Lourdes voor de verlichte medemens. Met bussen zullen ze onze kant opkomen. Wat zeg ik: een hele colonne aan bussen, uit alle windrichtingen. Staan we meteen als bedevaartsoord op de kaart! De Wereld Draait Door zal een compleet avondvullend programma aan ons wijden (en niet 10 seconden zoals de laatste keer). Venray is totally Zen. Met open armen zullen we onze gasten ontvangen in het speciaal daarvoor gebouwde grand cafe: de Buddha Bar. Stoelen staan er niet in dit cafe; gewoon een hele vloer vol met meditatiekussens. Tegen een wand staan allemaal manden met ligkussentjes, want uw huisdier is ook van harte welkom. Her en der heeft een grappige klant het kussentje van zijn huisdier versierd met een geborduurde tekst “Ik mediteer op zijn hondjes!”.

  Achter de bar staat onze prachtige Els met glimmende ogen om u te bedienen. Bestellingen zijn niet nodig: Els weet wat u drinkt! Je bent een medium of je bent het niet!

  Venray is van Els, en Els is van Venray.

  Alle gekheid op een stokje: Na wat speurwerk lijkt het er toch echt op dat Els weet wat ze doet en erg kundig is. Ik mag die nominatie nu wel even in de maling hebben genomen, maar dan kan ik op zijn minst ook wat mensen naar Els doorverwijzen. Hieronder dus de link naar de website van Els, en het interview van Peel En Maas TV:

  Website Els Basten
  Interview Peel & Maas TV

  About BrainDump

  Hersenspinsels en overpeinzingen vermengd met het nodige cynisme en sarcasme. That's me!

  Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.