Don't Miss

  Vastelaovend Venray is Supervet

  By on 3 februari, 2016

  Vastelaovend ien Rooy belooft dit jaar supervet te worden, althans .. als je de nieuwste hit van de SRV Mannen mag geloven. En dat doen we :-) Wat een zooitje ongeregeld is het toch ook. HEERLIJK.

  De kick-off is, zoals de laatste jaren, tijdens de Roetsj op het Schouwburgplein. Lekker even met je plastic badeendje de infantiele band versterken en zijde aan zijde van de glijbaan in een bad donderen. Jij met een badmuts op en het eendje met een condoom op de knar. Gaan met die banaan. Dit onder het toeziend oog van in zweetpakken gehulde hardcore feestgangers. Lekker joelen, zuipen en ondertussen heerlijk zweten in je kostuum met ingebouwde sauna. Ik bewonder dan echt de mensen die ook nog eens werkelijk uren van hun kostbare zuiptijd vrijwillig hebben afgestaan om zich prachtig te schminken, soms tot IN de oren.

  Heerlijk lallen, zwetsen, keuvelen, knoevele en zoepe met deze of gene en zo krijg je de middag wel om. Vooral nog even naar het toilet gaan, want daar hoor je doorgaans de meest hilarische dronken gesprekken. Wel vooraf even goed bedenken of je moet plassen of poepen, want als je eenmaal een pisbak hebt geconfiskeerd dan is ruilen niet meer mogelijk .. voor de meeste mensen. De inwendige mens is daarna vacuüm, en er is ruimte gecreëerd voor een smakelijk diner. Je kan dan kiezen tussen een van de vele aaachtvieftig menu’s, of beter nog, een ‘all you can eat’ buffet. Gewoon proppen alsof je leven er vanaf hangt, vooral geen mes en vork aanraken (dat spul is giftig) en het liefste gewoon staande dat buffet aan gort helpen. Laat die handjes maar eens wapperen. Tip: food fight! Ojeeee. Uiteindelijk zit je natuurlijk propvol en is de eerste zorg gericht op de primaire levensbehoefte: is er nog wel ruimte voor alcohol? Geen nood, want over 20 minuten staat in een nabijgelegen steegje het volgende evenement al op het programma: ‘all you can puke’. Daar gaan je dure aaachtvieftig!

  En dan moet je niet eens raar opkijken indien je een van die personen 15 minuten later vrolijk in de kroeg iemand ziet aflebberen, met her en der nog een klein brokje in de mondhoeken. Zou daar de term mee-eter vandaan komen? Ja, ik weet het, te goor voor woorden natuurlijk … maar ik heb die onzin niet eens verzonnen.  Ik zweer het je, ik stond er ooit bij en keek ernaar. Datzelfde meisje wilde die avond overigens ook met mij zoenen (kan je nagaan hoe bezopen die is geweest) maar ik heb vriendelijk bedankt en voor een kroket en puntzak friet met mayo gekozen. Een vuilnisbak aflikken kan altijd nog. Brrrrrrr.

  Tja, want een avond sluit je uiteraard af bij Snackbal Den Hoendel. Stukje nostalgie, daar zeggen we geen nee tegen. Jolig glibberen over de vloer, wat proviand in de mik schuiven en (als je tegenover mij zou zitten) veel domme praat aanhoren. De mensen met een relatie kunnen dan aan het einde de foto van hun partner uit de binnenzak toveren om op zoek te gaan naar de betere-en-net-zo-dronken wederhelft. Dit jaar zal de foto je helpen om hem/haar echt te herkennen. Het excuus van vorig jaar, ‘ze had ook iets roods aan … volgens mij’ of ‘haar borsten voelden hetzelfde als die van jouw’, daar kom je dit jaar echt niet meer mee weg! Al doende leert men.

  Persoonlijk waggelde ik daarna zeer parmantig naar huis. Oké, het was eerder een break-dance dan wandelen, en her en der meende ik toch dat ik de binnenkant van een heg absoluut van dichtbij gezien moest hebben, maar ik ben gewoon een beetje nieuwsgierig aangelegd zullen we maar zeggen. Da’s potdomme unne moje heg jonguhhh. Kreeg zelfs een keer een lift van de politie .. of een ambulance? Ik weet het niet meer. Die hadden volgens mij ook net iets teveel gezopen.

  Hoe dan ook: VASTELOAVEND SAME. ALAAF!!!!!!!!!

  Het wordt VET. SUPER-SUPER-VET

  About BrainDump

  Hersenspinsels en overpeinzingen vermengd met het nodige cynisme en sarcasme. That's me!

  4 Comments

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.