Don't Miss

  Tweety is wintermoe!

  By on 11 maart, 2013

  Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik word onderhand een beetje naar van het weer momenteel. Een paar dagen lang lijkt het lente te worden en zitten de terrassen vol. Dan wordt het ineens herfst en nu dondert de sneeuw weer naar beneden? Dat zijn drie jaargetijden in 1 week tijd? Boven zit een Facility Manager duidelijk uit zijn neus te vreten, want die thermostaat is helemaal van de leg! Vervangen die zooi.

  Vorige week fladderden en kwetterden de vogels hier nog als een waanzinnige door de tuin. Bij gebrek aan ellebogen porden ze elkaar met hun vleugeltjes bijna van het tuinhuisje om het mooiste plekje in de zon te bemachtigen. Ze waren elkaar nog net niet aan het schoppen, maar het zat er ook zeker niet ver vanaf.

  En nu? Er zit een eenzame koolmees met zijn bevroren poten in de sneeuw, op het dak van het tuinhuisje. Beetje wazig om zich heen kijkend. “Jirp, tjirp, anybody home? Waar is iedereen?”. Vast een sneeuwballengevecht aan het houden!

  Tja, waar zitten vogels überhaupt de hele dag?

  Geen huis, geen kachel, geen TV, geen internet of smartphone. Geen warme sloffen! Geen warme chocolademelk?

  Beetje de hele dag op een boom zitten ouwebeppen over koetjes en kalfjes. Nou prima, en heel af en toe zingen ze nog een liedje ook. Ze vreten van het land en ons restafval, hebben geen vaste verblijfplaats en tot overmaat van ramp schijten ze daar waar het hun uitkomt. Wat een stelletje armoedige zwervers zijn het toch ook eigenlijk!!

  En trouwens, als je dan toch kunt vliegen … wat doe je dan in godsnaam nog in Nederland? Hmmm, misschien lullen die gevederde nietsnutten in Spanje een ander dialect?

  Waar ben ik in godsnaam weer allemaal over na aan het denken? Verdomme, mijn brein begint af te sterven door een gebrek aan zon en warmte.

  Opzouten met dit rukweer!!! En snel.

  About BrainDump

  Hersenspinsels en overpeinzingen vermengd met het nodige cynisme en sarcasme. That's me!