Don't Miss

  Scheiden via facebook?

  By on 10 maart, 2013

  Soms kots ik gewoon van de dingen die ik lees op facebook. Dan word ik letterlijk helemaal gek, al is daar bij mij wel heel erg weinig voor nodig, maar dat terzijde. FLIEP, TUUT. Zo kan je tegenwoordig gewoon scheiden via facebook?

  Papa en mama zijn boos!

  Kijk, dat half Nederland in scheiding ligt is natuurlijk geen nieuws meer. Met de komst van de sociale media is hier echter wel ineens een dimensie aan toegevoegd. Daar waar het gevecht vroeger binnenskamers dan wel voor de rechtbank werd uitgevochten, mogen we dat nu live volgen op facebook. Let’s get ready to rumbleeeeeeee.

  “In de linkerhoek, in blauw overhemd, wegend 80 kg is … Joop “Dickhead” Klepzeiker. In de rechterhoek, in de rode soepjurk, wegend 65 kg is … Truus “Man-eater” Klepzeiker. Let the battle begin. FIGHT!”

  Wij kunnen gewoon achterover leunen in een gemakkelijke stoel, en de complete relatie-vuilnis als een real-life soap live volgen. Zakje chips erbij, popcorn in de magnetron, en een biertje of wijntje om de hele handel weg te spoelen. Misschien wat geld inzetten op de uitkomst? Je ziet de ene na de andere status-update voorbij scrollen waarin de ex voor rotte vis wordt uitgemaakt, gevolgd door  reacties van de toeschouwers van dit spektakel: “You go girl!” en “Wat een bitch zeg!”. Men neme een vuurtje, men gooie daar nog wat olie op, en hupsakee … een inferno is geboren. Burn baby, burn. Saillant detail is dat beide ouders ook hun kinderen op facebook in de vriendenlijst hebben. De kinderen zijn al blij dat ze het nu alleen hoeven te lezen, en niet meer horen. Er sneuvelt in ieder geval beduidend minder serviesgoed en huisraad op deze manier. Maar met een klein beetje pech zijn ze het inmiddels zo beu dat ze zich gaan mengen in het gevecht. Just for the fun of it!

  Papa verandert zijn status : “die teef smeet al mijn kleren op het gazon van de buren!”
  De kids klikken op hun smartphone ‘Vind ik leuk’.
  Mama verandert status in : “bij de buren is het gras altijd groener. Vandaag niet, want daar liggen nu zijn kleren. haha”.
  De kids klikken op hun smartphone ‘Vind ik leuk’.
  Iemand reageert “Ik zou haar huis in de fik steken!”.
  De kids twijfelen even. Hmmmm. Geen gevaar, ze zijn vandaag in papa’s huis. Voilà: ‘Vind ik leuk’.

  Kinderen zijn niet achterlijk hè! Zolang de ouders vechten om de gunst van de kroost zal er smeergeld betaald worden … en veel! De koters worden gewoon misbruikt om papa of mama zwart te maken … en de steekpenningen vliegen om hun oren. Een eigen TV, nieuwe smartphone en late uitgaanstijden liggen allemaal voor het oprapen.

  “Dat rotwijf krijgt geen stuiver meer! Ik geef alles gewoon aan de kinderen” is papa’s nieuwe status.

  VIND IK LEUK – VIND IK LEUK. Een no-brainer voor de kiddies!!!!

  Ondertussen heeft papa de kleren al opgeraapt in de tuin van de buren, en wat denk je? Het gras is er helemaal niet groener! De tieten van de buurvrouw zijn echter wel groter …

  … en dat was destijds het begin van die hele ellende.

  About BrainDump

  Hersenspinsels en overpeinzingen vermengd met het nodige cynisme en sarcasme. That's me!