Don't Miss

  Zum Oktoberfest Venray? Jawohl!

  By on 23 oktober, 2013

  Zum Donnerwetter, ons dorp is weer klaar voor een nieuwe editie van het Oktoberfest Venray. Jawohl! Komend weekend geht die Post ab op het St. Anna terrein. Oude (psychiatrische) tijden gaan herleven als we met zijn allen even total verrückt werden. De remmen en airbag laten we thuis; wir gehen volle Pullle. Achtung!

  Die Herren hijsen hun behaarde melkflessen uiteraard in een Lederhose, met aan weerszijden bretels die de horeca spoiler op zijn plaats moet houden. Niet te veel schudden met die spaarpot, er moet die avond nog aardig wat gestort worden in de mobiele bank. De Mädchen verschijnen hopelijk in de traditionele Dirndl, die van oudsher is bedoeld om de vrouwelijke rondingen te vieren: der Knackarsch und die zwei Möpse. En mocht je niet in bezit zijn van zo’n koddig pakje, dan verschijn je gewoon in je normale Klamotten. Kein Problem … verdammter Spielverderber!

  Na de “Grüß Gott” begroeting is het tijd voor pullen bier en een overdosis oompah Musik. Zum Wohl allerseits: Eins, Zwei, Drei … Saufen. Jetzt geht’s los!!!

  ♫ Heute wird gefeiert und die Blaskapelle spielt … Blaskapelle spielt … Blaskapelle spielt ♫. Tralalalala.

  Van dittum dus ..

  De muziek is natuurlijk Geschmackssache, maar ons wordt er vrolijk van en het zuipt zo lekker weg. Dat die achterlijke deuntjes nog dagen door het hoofd blijven spoken nemen we op de koop toe. Es macht uns allemaal kein Flaus aus!

  We bombarderen de eerste de beste lange tafel tot Stammtisch en waggelen fröhlich mee op de muziek, terwijl we ons in bochten wringen om tijdens het deinen ook nog die pul bier leeg te tetteren: een hindernisbaan aus Bayern. Tussen de oompah optredens door zal Herr Pelzer het gebeuren aan elkaar krijsen, dus tijd voor een lang Klobesuch und eine Rauchpause. Daarna is het als vanouds weer Volksmusik mit Schwung. Ritmisch Venray geht im Gleichschritt auf die Tanzfläche. De sexy geklede Drindls proberen daar Thorsten Trottel, Andreas Arschloch en Karsten Klugscheißer te ontlopen, die total besoffen naar de schöne Busen blijven staren terwijl ze iets brallen in de trant van “Ich liebe deine … Augen”. Hilfe! Hau ab du geile Sau!

  Tja, er loopt natuurlijk nogal divers pluimage rond tijdens die dagen. Eenlingen die schuchter in een hoekje staan (de Einzelgänger). De ‘ons moet op elkaar lijken’ groepjes (Doppelgänger), en van die figuren die helemaal van God los gaan (Draufgänger) en aan het einde van de avond helemaal het pad kwijt zijn (Blindgänger). Hoe dan ook, Otto Normalverbraucher en consorten hauen duchtig auf die Pauke, slaan het bier rücksichtslos achterover , en zingen uit volle borst “Rosamunde, schenk mir dein Herz und sag ja”. En meer van die Quatsch.

  En natuurlijk flirt-gesprekken op niveau, dat spreekt voor zich:

  ‘Irgendwoher kenne ich dich doch?’ – Ein Aha-Erlebnis für Anfänger.
  ‘Hast du mal Feuer?’ – Je mag hier niet roken … du Pfeife!
  ‘Deine Augen verraten mir leider nur wie schön du bist. Aber wie heißt du?’ – Männer mit Fingerspitzengefühl.

  Kortom: Wir pinkeln in die Hose van het lachen. Van die nasse Hose maken je Freunde natuurlijk meteen een paar schöne Bilder, die ze hochladen nach Facebuch .. met een of andere gevatte tekst: “We houden het hier niet droog :-)”. Een nieuwe Dorftrottel is in de maak.

  Billig is het allemaal niet, dus de laatste paar euro’s van de inmiddels holle portemonnaie besteden we bij de inpandige Imbißstube aan Sauerkraut mit Bratwurst. Ons heeft honger! En niet alleen vis moet zwemmen: Bratwust ook. Mehr Bier bitte! Guten Appetit allerseits … proppen met die handel. Een vluchtig “Auf Wienerschnitzel” volstaat als afscheid, waarna je völlig vollgefressen op zoek kan gaan naar je woning; te voet (Fußgänger) want het Fahrrad van je Großvater ist geklaut. Schon wieder. Pffffff … Duitsers!

  Tijdens de te lange martelgang nach Hause blijft dat ene achterlijk deuntje door je bonkende kop zingen:

  ♫ En na de eerste maal, dan brult de hele zaal … en van je hoempa, hoempa, hoempa, tettere, tettere, tettere ♫

  En je zingt mee! Scheiße!!!

  Ontwaken doen we de volgende ochtend in algehele staat van amnesie, want tja … dat je van zo veel bier misselijk en vergeetachtig kan worden? Wir haben es nicht gewußt!

  Op de vraag hoe het is geweest antwoord je geheel in stijl ‘Wunderbar’, waarna je snel die Schnautze weer in de toiletpot begraaft. Braak.

  WE HEBBEN ER ZIN IN!

   

  About BrainDump

  Hersenspinsels en overpeinzingen vermengd met het nodige cynisme en sarcasme. That's me!

  2 Comments

   Leave a Reply

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

   Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.