Don't Miss

  Kungfu mafkees

  By on 30 oktober, 2012

  Mijn broer had vroeger een vriend (Simon) die duidelijk een paar schroeven los had. Wat zeg ik? De hele bovenplaat was gammel. De gozer was op school een genie in de exacte vakken, die bij thuiskomst echter veranderde in een labiele idioot.

  Er zit een heel dun lijntje tussen genialiteit en gestoordheid.

  Zo kwam hij ooit uit school met de zoveelste tien voor wiskunde op zak. Even onderuit hangen op de bank en een beetje televisie koekeloeren. Het toeval wil dat op dat moment een film van Bruce Lee werd getoond; destijds erg populair. Dat wil zeggen; populair bij Simon, maar zeer zeker niet bij zijn vader .. zoals dadelijk helder zal worden.

  Simon vereenzelvigde zich zoals gewoonlijk weer een tikkeltje teveel met het personage van de hoofdrolspeler … Mister Lee himself. Briljant als de knul was; zijn fantasie kende geen enkele grens. Hij had gewoon niet die stem der redelijkheid in zijn hoofd. Een stem die af en toe zou fluisteren: ‘Zou je dat nou wel doen? Lijkt me niet verstandig! Zeg niet dat ik je niet heb gewaarschuwd’. Aan het einde van de film was Simon in zijn beleving een kungfu expert geworden. Een spion die bedreven was in Martial Arts. Waiiaaaaaaaaaaaaaaa.

  My name is Lee, Simon Lee.

  ♫♫
  Everybody was Kung Fu fighting,
  those flips were fast as lightning,
  In fact it was a little bit frightening,
  but they fought with expert timing
  ♫♫

  Dat hij de illusie had in anderhalf uur film een kungfu expert te zijn geworden is al op zijn minst gezegd naïef. Dat hij het ook nog in de praktijk ging brengen? Hmmm, daar was dat fluisterende stemmetje toch weer handig geweest.

  Waiaaaaaaaa … BAM. Simon schopt dwars voor de rugleuning van zijn vader’s favoriete fauteuil!!! Pa was not amused. Een groot gapend gat in de stoel, en een paar lelijke sneden in Simon’s been. Tja, die oude stoelen met die dikke veren in het binnenwerk kennen geen genade.

  Die heeft zijn les wel geleerd zou je denken? Nope.

  Niet veel later schittert Lee Majors in ‘De man van zes miljoen’. Men let even niet op en Simon staat al op het balkon op de eerste verdieping…. en maakt de sprong! En helaas, Simon bleek geen bionische ledematen te hebben: been gebroken. Leuk al die tv-series. ‘The Invisible Man’: kennen we die nog? Simon wel! De muur in zijn ouderlijke huis kent de serie ook. Het is dezelfde muur waar Simon doorheen probeerde te rennen. Twee keer!!!

  Iedereen zal nu denken dat ik een hele dikke duim heb, waar ik dit allemaal uit heb zitten zuigen? Neen. Nu heb ik best een levendige fantasie, maar die staat in geen verhouding tot die van Simon. Hij bestaat namelijk echt, en heeft bovenstaande dingen daadwerkelijk gedaan.

  Ik denk dat zijn ouders dankbaar zullen zijn dat destijds ‘The Knight Rider’ nog niet werd uitgezonden. Je weet wel: Mr. David “Baywatch” Hasselhoff die hele dagen tegen zijn supersonische auto zat te lallen. Simon was waarschijnlijk gaan joyriden in de auto van zijn ouders, om niet veel later te pletter te rijden tegen een betonnen wand die niet aan de kant wilde gaan voor Kitt, zijn boordcomputer … die de hele rit geen woord heeft gezegd.. tot het bittere einde.

  Kut computers!

  About BrainDump

  Hersenspinsels en overpeinzingen vermengd met het nodige cynisme en sarcasme. That's me!

  2 Comments