Don't Miss

  Intocht Sinterklaas

  By on 17 november, 2012

  Juf bespreekt met een klas driejarigen de intocht van Sinterklaas.

  “Ja maar juffrouw de Sint komt op heel veel plaatsen op hetzelfde tijdstip. Hoe kan dat dan?”

  Nou de Sint heeft erg veel hulp-Sinten omdat hij natuurlijk niet overal kan zijn. En zo kunnen alle kindjes van de intocht genieten.

  “En waar komt dan de echte Sint juf?”

  ‘Die komt natuurlijk in Venray’ knipoogt de juf terwijl ze de wijsvinger tegen haar lippen houdt. ‘Tegen niemand zeggen hè; dat is ons geheim’.

  “Ohhhhhh”, roepen de peuters. “Juf, de meneer die naast ons woont is ook zwart maar die geeft niet af als ik hem aanraak. Waarom is dat bij Pieten wel zo?”

  Nou, die Pieten doen een extra crème op hun gezicht. Een donkere. Dat is tegen de koude. Ze zijn niet gewend aan ons weer, dus doen ze een extra beschermlaagje op. In Spanje is het namelijk veeeeeeeeeeel warmer.

  “Ik zat ooit bij de Sint op schoot en toen keek hij opzij, terwijl de baard gewoon vooruit bleef staan. Hoe kan dat juf?”

  Zo gaat het nog een tijdje door. De juf vertelt de ene leugen na de andere om maar van deze kritische kinders verlost te zijn. Uiteindelijk verstomt de stroom van vragen. De inquisitie is ten einde! Juf is tevreden. Het feest is weer een jaar gered. Een honderd procent score aan gelovigen onder de kinderen. Een schouderklopje voor de juf!

  De intocht kan nu echt beginnen.

  Bij het naar buiten lopen zonderen twee van de driejarigen zich even af. De kleinste van de twee houdt de hand open ‘Zie je wel dat de juf nog steeds in Sinterklaas gelooft. Die is niet meer te redden. Hier met die 5 euro!’.

  “Ga jij nog naar de intocht kijken?”

  ‘Denk het wel. Je doet het voor je ouders hè!’

  About BrainDump

  Hersenspinsels en overpeinzingen vermengd met het nodige cynisme en sarcasme. That's me!

  2 Comments