Don't Miss

  In de Venrayse hoofdrol: Otto ‘Opa Punk’ Gal

  By on 25 december, 2017
  Otto Gal

  Otto Gal, a.k.a. Opa Punk, a.k.a. Paulus liep ’s winters vaak in een korte broek, met wollen sokken en zijn eeuwige pantoffels. Opa Punk was na een zwaar motorongeluk soms een beetje de weg kwijt, maar iedereen die ooit met hem heeft gesproken weet ook dat hij geniaal was. Hij zag gewoon dingen die een normale sterveling ontgaan. Als kind ontliep ik de man, was er zelfs enigszins bang van. Op een gegeven moment stond ik op een vrijdagavond gekke bekken te trekken voor de Hema. Ik deed een poging om een beetje indruk te maken op de aanwezige meisjes. Paulus kwam plotseling voorbij lopen en zei met een dikke glimlach: “En dan zeggen ze dat IK gek ben!”. Ik heb krom gelegen van het lachen en sindsdien was Paulus gewoon een toffe peer en heb ik prachtige gesprekken met hem gehad.

  Tja, en dan krijg je van de tekenleraar op Jerusalem een fotografeer-opdracht: “Ga het centrum in, maak foto’s, ontwikkel die en druk ze af. Vort! Gaat heen en vermenigvuldigt U … qua foto’s dan!”.

  Dus hupsakee, nog snel even bij Bakkerij Kroontje wat te knagen scoren waarna we gewapend met camera als een stel infantiele sluipschutters het dorp onveilig gingen maken. En wie kom je tegen? Onze über grappige Opa Punk!!

  “Otto, mag ik een foto van je nemen?”
  Ja hoor manneke, dat mag jij best.
  “Wel even netjes poseren dan hè!”
  Doe ik jong. Zit mijn haar goed?
  “Onder de kin en aan de zijkanten wel ja”.

  Nou, zie hier het resultaat…

  Deze fantastische man is in 2005 op 79 jarige leeftijd overleden. Otto Gal, the coolest dude in heaven.

  About BrainDump

  Hersenspinsels en overpeinzingen vermengd met het nodige cynisme en sarcasme. That's me!

  Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.