Don't Miss

  ‘Ik Pakje’ avond..

  By on 5 december, 2012

  Het huis verkeert in opperste staat van paraatheid. D-DAY: De laatste dag voor pakjesavond, en ouders die bol staan van de stress. Hebben we alles? Niets vergeten? De kinderen halen de schouders op als ze zien dat papa en mama hun best doen om de opwellingen van paniek te onderdrukken. Ze vinden het eigenlijk best grappig om er nog een schepje bovenop te doen.

  ‘Ik hoop toch wel dat ik die puzzel van de Sint krijg, want anders wordt ik heel erg verdrietig’. Onder de tafel tikken ze elkaar even tegen de voeten. Ze durven elkaar niet meer aan te kijken uit angst om uit te barsten in tranen van het lachen.

  Het echtpaar wisselt een vluchtige blik. Puzzel? Welke puzzel? Die stond helemaal niet op de lijst!? Heerlijk! De kids hebben er zin in. Dit is de dag waarop ze hun ouders eens lekker kunnen stangen. Het echtpaar verdeelt fluisterend de overgebleven taken.

  Pa zal de middag vrij nemen van zijn werk en nog wat inkopen doen. Ma brengt de kinderen eerst naar school. Bij het afscheid zegt ze nog tegen de kleinste: “Fijne dag lieverd! Mama gaat nu snel naar huis, want ze moet nog heeeeeeel veel dingen doen”.

  ‘Sterkte!’ is het enige dat de ukkepuk nog met een glimlach en een knipoog antwoordt.

  Eenmaal thuis legt ze nog de laatste hand aan een surprise en neemt ze nog een keer de lijst met cadeautjes door. Ze heeft samen met haar man via google docs een checklist opgesteld die ze samen kunnen bewerken en onderhouden. Super handig! Zo zijn beiden continu op de hoogte en kunnen ze niets vergeten.

  Hela? Er staan ineens allerlei dingen die ze nog helemaal niet gekocht hebben. Hoe kan dat nou? Verdorie … heeft die oetlul weer zaken zitten wijzigen zonder iets te zeggen. Ze belt hem terstond op.

  ‘Sorry mevrouw, uw man zit in een hele belangrijke vergadering. Het gaat om een miljoenen-deal. Ik kan hem onmogelijk storen nu’.

  “Je haalt hem godverdomme nu uit de klote meeting! Het is een kwestie van leven en dood!”.

  Heerlijk dat sfeertje rondom Sinterklaas. Het brengt zoveel warme gevoelens naar boven.

  Nadat ze elkaar de huid hebben volgescholden en de zwarte Piet over en weer is toegespeeld, snappen ze er niets meer van. Misverstandje? Er zit niets anders op dan dat ze alletwee een aantal van die geschenken gaan kopen. En snel!

  Ondertussen zitten de twee kinderen op school met hun iPhone te spelen en heel hard te lachen. Ze zijn ingelogd op Google Docs en zitten vrolijk de ene na de andere wijziging in de lijst door te voeren. Het was ook niet zo slim van hun ouders om de trouwdatum als wachtwoord te nemen. ‘Dit is de leukste dag van het jaar’ gniffelen ze. Dat worden EN leuke cadeaus EN ze kunnen eindelijk hun ouders eens flink laten zweten. TOPDAG!

  Thuis is inmiddels alarmfase 1 ingegaan. Blinde paniek!!

  Helemaal verwilderd zit moeders met lijm in de haren een poging te doen om dat laatste knutselwerkje in elkaar te duwen. Haar vingers zitten inmiddels onder de pleisters. Met de vrije hand probeert ze ook nog een klein gedicht op de ipad te typen. Denken kan ze al uren niet meer, dus het gaat allemaal op de automatische piloot.

  “De Sint zat te denken,
  wat hij jou dit jaar kon schenken..”

  Ze heeft niet meer in de gaten dat ALLE gedichten met diezelfde zin beginnen.

  Op school zitten de kinderen naar hun eigen checklist te staren. Ze strepen het eerste punt van hun actieplan door:

  ‘1. lijst van papa en mama veranderen.’

  Okay, what’s next?

  ‘2. Secondenlijm op de deurbel doen’

  Lachen als papa straks de pakjes voor de deur zet, gaat aanbellen en snel wil wegrennen. Ze kijken nog eens tevreden naar de checklist, die in totaal 15 actiepunten kent.

  Het heerlijk avondje is gekomen, en papa en mama hebben geen enkel idee hoe heerlijk die avond gaat worden …. voor de kinderen!

  HIGH-FIVE!

   

   

  About BrainDump

  Hersenspinsels en overpeinzingen vermengd met het nodige cynisme en sarcasme. That's me!

  5 Comments