Don't Miss

  Hardlopen met Renate Wennemars

  By on 11 mei, 2012

  Hardlooptraining zit er weer op. Als iemand ergens nog een paar longen op straat vindt; die had ik graag terug… ze kunnen nog best van pas komen :-/

  Het is zo’n interval-training waarbij Renate Wennemars op je mp3 zegt wanneer je moet rennen en wanneer je moet wandelen, met een lekker muziekje voor het joggen. Soms hoor je “Goed zo, het gaat lekker .. je zit op de helft!”. Ik denk dan ‘Wel sodeju.. ik dacht dat ik er bijna was, TRUT!’. Even later meent ze nog te moeten inspireren met “En kijk om je heen hè, hoe mooi het in je omgeving is!” …waarop mijn hoofd meteen denkt ‘Mens donderstraal op! Om me heen kijken? Hoe mooi het is? Ik ben blij dat ik nog zie waar ik ren door al dat zuurstofgebrek.’. Aan het einde concludeert ze dan vrolijk “Het zit er weer op; het ging goed he!?”.

  ‘Goed? Mens, zie je me hier niet staan met die rode boei? Zie je niet dat ik zo weinig zuurstof heb dat er zeker miljoenen hersencellen nu ter plekke aan het afsterven zijn? Flikker toch op met je “ging goed he!?”.’

  Kortom: Ik begrijp een klein beetje wat Erben Wennemars thuis mee moet maken. Heeft hij net weer een 10 km schaatsen verloren, staat die vrolijke muts aan de eindstreep: “Ging goed he!?”.

  KNAL, PAF, KLETS, STOMP!

   

  About BrainDump

  Hersenspinsels en overpeinzingen vermengd met het nodige cynisme en sarcasme. That's me!