Don't Miss

  Halt de (waarschijnlijke) dief!

  By on 6 december, 2012

  Er zijn van die momenten dat ik iets lees, en er direct een groot vraagteken boven mijn hoofd komt zweven. Ik had het onlangs nog toen ik een bericht las dat in de Venray Groep op facebook was gezet. Het bericht luidde als volgt:

  Ter info en als waarschuwing!
  Minimaal 2 fietsen gestolen in de avond 21-11 voor Meurs (Hofstraat). Beide fietsen op slot waarvan 1 aan het “hek” vast. De kans is groot dat er meerdere fietsen gestolen zijn die avond (waarschijnlijk gebruik gemaakt van een busje). 

  Het bericht is “ter info en als waarschuwing”. Het informatie deel begrijp ik dan nog, al heb je er verder geen ene flikker aan. En wat moet ik dan met die waarschuwing? Niet meer fietsen? Ik lees dan nog even verder en zie dat een van de fietsen aan het hek vast was gemaakt. Waarom is het hek tussen aanhalingstekens geplaatst? Toch geen hek dus? Of een soort van hek? Een paal die zich als hek heeft vermomd? Vervolgens komt de mededeling dat de kans groot is dan er meerdere fietsen zijn gestolen die avond. En wij maar denken ‘Had ik niet ergens een fiets?’. Nee, nu ik dit informatieve en waarschuwende bericht heb gelezen valt het kwartje pas: de fiets is gestolen! En nu je er over nadenkt; die was verdomme ook aan een soort van hek vastgemaakt, of was het een paal? Nou ja, laten we zeggen dat het een “hek” was. Duidelijk? De uitsmijter van dit prachtige bericht is dat men waarschijnlijk van een busje gebruik heeft gemaakt! Het kan ook een Leopard tank geweest zijn of een amfibie-voertuig c.q. een luchtballon, maar dat is duidelijk minder waarschijnlijk. Hoe dan ook: lekker belangrijk. Je fiets is nog steeds gewoon pleite hoor!

  * tring tring*
  ‘Met Janssen’
  “Mijnheer Janssen, brigadier Bromsnor hier. Klopt het dat u fiets onlangs is gestolen?”
  ‘Dat klopt inderdaad. Heeft u hem teruggevonden? Dat is een pak van mijn hart hoor!’
  “Nou, ik wilde u even zeggen dat er waarschijnlijk een busje is gebruikt bij de diefstal”.
  ‘Aha, een busje zegt u? Dus u heeft mijn fiets weer gevonden in een busje?’
  “Nee, de fiets hebben we niet gevonden”.
  ‘Oh, maar het busje dus wel?’
  “Nee die ook niet. Maar wilde toch wel even zeggen dat het waarschijnlijk een busje was. Er zit schot in de zaak”.

  Dat de politie geen ene reet doet aan diefstallen is al langer bekend, maar van dit soort telefoontjes wordt de burger natuurlijk helemaal confuus.

  “Gemeente Politie Venray, goedemorgen, wat kan ik voor u doen?”
  ‘Mijn vrouw is gestolen!’
  “Een leuke vrouw?”
  ‘Nou nee, niet echt.’
  “Goed, meneer is dus iets zoekgeraakt. Wenst u aangifte te doen?”
  ‘Nee, ik zou de daders wel een beloning willen geven, onder de voorwaarde dat ze wel het hek terugbrengen waar ik haar aan had vastgemaakt. Of ja, een soort van hek is het eigenlijk. Kan ook een paal zijn’.

  Maar even zonder dolle: het is toch belachelijk dat tegenwoordig echt alles wordt gejat dat los en vast zit? Van mij zijn 3 fietsen en 3 jassen gestolen. Er is in het ouderlijke huis 3 x ingebroken. In mijn eigen huis is 2 x een poging gedaan. Een gestoorde stalker  heeft 3 van mijn lease-auto’s van voor tot achter bekrast; 150 diepe krassen per auto. Dat zijn 12 gevallen van diefstal c.q. vernieling. En wat deed meneer agent? Hij vulde een formulier in! Ik wordt daar lichtelijk simpel van.

  Het is waarschijnlijk een van die agenten die afgelopen weekend hier in het centrum een poging hebben gedaan om dat omhoog komende paaltje voor de gek te houden. Het paaltje won overigens, en wij als belastingbetalers hebben wederom verloren!

  ‘Hey, hola, dat verdomde paaltje komt omhoog; we worden opgelicht…. fuck’
  “Net doen alsof er niets aan de hand is, dat doen we normaal ook bij gevallen van oplichting”.
  ‘We zeggen gewoon dat het waarschijnlijk toch een hek was! Oh, en dat er waarschijnlijk een verdacht busje was.’

  Grrrrrrrrr.

  About BrainDump

  Hersenspinsels en overpeinzingen vermengd met het nodige cynisme en sarcasme. That's me!

  Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.