Don't Miss

  Half slapend aan de koffie

  By on 22 juli, 2012

  Dat ik een vreemde man ben dat is onderhand wel bekend. O, je wist dat niet? Nou, bij deze dan! Alle anderen wisten het al. Geeft niet hoor .. sommige mensen zijn wat trager van begrip.

  Anyhow…

  kwam vanochtend vroeg/laat thuis van een avond stappen. Waarom heet het overigens stappen? Ik stap niet veel hoor; gewoon stug een deuk in de bar hangen is het eigenlijk.

  Maar goed .. waar was ik? O ja stappen .. en ochtend. Check. Ik kwam redelijk beschonken mijn huis binnen zwalken. Ik was in een goede bui dus dan roep ik vrolijk “Honey I’m home!!!” tegen een leeg huis. Het geluid van de echo geeft me dan toch weer een warm welkom ;-)

  Eerst maar eens een bakkie koffie; alsof dat die emmers bier enig tegenwicht kan bieden!? Uhu!
  *Burp*

  Geen zin om te slapen. Vreemd. Maar ja, then again .. it’s me! Vogels fluiten en verder… is er niets …. stilte. Sereen. Hoe mooi kan stilte zijn!!!!

  Kleren uit. Bedtijd?

  Nah! Gewoon de ochtendjas aan, nog een bakkie pleur (een herhaalde poging de nevel te doen optrekken)… en op een ligbedje met kussen in de tuin liggen.

  Zonsopkomst. Alleen maar stilte, onderbroken door een prachtige aria van vogels, en de zon die zijn herrijzen aankondigt met een gloed boven de daken. De vogels kunnen het waarderen en beginnen luidkeels te krijsen. Stelletje hysterische fladder vrienden. Hoewel? Dit spectaculair schouwspel verdient bijval. Ik krijg de neiging om mee te tjirpen, maar ken de taal helaas niet. Voor je het weet heb je per ongeluk een duif beledigd of een kolibrie een levenslang complex bezorgt. Nee, dat moeten we niet hebben. Mondje dicht dus.

  De eerste stralen verschijnen en de warmte valt als een deken over me heen. Heerlijk! Een warm gezicht en een warme schoot. Warme schoot? Die is nog helemaal niet in de zon?

  Snotverdomme. Dat krijg je ervan! Met je wazige dronken hoofd zo ver wegmijmeren dat je niet in de gaten hebt dat je de kop koffie onderhand horizontaal houdt, en de ochtendjas is veranderd in een grote plas Senseo.

  Okay, lekker warm, dat dan weer wel!

  Het was duidelijk tijd om te gaan slapen. Voldaan. En nog steeds dronken.

  About BrainDump

  Hersenspinsels en overpeinzingen vermengd met het nodige cynisme en sarcasme. That's me!