Don't Miss

  Een hardcore pausverkiezing..

  By on 1 april, 2013

  Zo dan, we hebben nog maar net een verse Paus en nu is het alweer pasen. Krijg je dat christelijke geleuter weer! Op een dag met nachtvorst en een paashaas met bevroren kloten. Ik zat me net af te vragen hoe zo’n pausverkiezing nu eigenlijk in zijn werk gaat. Zou het er echt zo braaf aan toegaan als de kerk ons wil doen geloven? Zal toch niet? Meer dan honderd van die relnichten opsluiten in een kapel lijkt me toch een garantie voor een gezonde dosis onheil!

  Ik zie dan 115 van die morrende kardinalen de sixtijnse kapel inwaggelen, al struikelend over de te lange jurken. Van die seniele opa’s met staar die op de tast de juiste plek proberen te vinden. Met één zo’n gangmaker ertussen. Zo’n kardinaal die normaal met zijn iPod met oordoppen naar de hoogmis komt, en tijdens de hele mis met de beats van zijn favoriete DJ aan het meedeinen is: Deadmau5.

  Hij die vandaag achter het tot DJ-set omgetoverde altaar kruipt, zijn hoofd bedekt door een masker met grote oren, met bovenop de mijter. Met een druk op de knop wordt een lichtshow in de nok van de kapel gestart, en op het altaar begint een fel rood reclamebord te branden:

  – D-e-a-d-P-a-u-5 –

  Het conclaaf wordt officieel geopend met het starten van de eerste CD terwijl de DJ-kardinaal de tent probeert op te zwepen met een aantal samples “put your hands up in the air, put your hands up … in the air”. De muziek knalt door de speakers en heel jurk-dragend-Vaticaanstad springt op de vloer. Aan de andere kant van de kapeldeuren staan twee uniformen van de Zwitserse Garde elkaar vragend aan te kijken. Wat is dat voor gebonk? Okay, het begint met lekkere christelijke klanken maar al snel dreunt de kapel op zijn grondvesten. What in the name of God is that?

  Uiteraard ontbreekt de wijn niet! Kijk, wij denken dan wel dat er nette stemmingsrondes zijn met briefjes en braaf geleuter, maar uiteindelijk is de nieuwe paus .. the last man standing; de rest is dan al zo kachel als een konijn. Enige vereiste is dat het ‘Urbi et orbi’ nog enigszins fatsoenlijk over de lippen komt. Nou vooruit ‘Obi wan Kenobi’ rekenen we dan nog net goed.

  Een aantal kardinalen wordt overmoedig door de opzwepende muziek en de niet aflatende stroom Italiaanse wijn. Die onhandige jurk knellen ze even tussen kin en borst om zo op het podium te kunnen klimmen. Whoeehoeeee, het is tijd voor crowd-surfing. Ze nemen een aanloop en duiken vol overgave van het podium af het publiek in …. en dat nou net op de enige plek waar geen muts te bekennen valt. KLABOEM. Dat worden twee vette strepen door de lijst van mogelijke kandidaten. Sukkels. Een zwaar benevelde collega komt de heren direct inzegenen met het nodige heilige water, en bij gebrek aan een wijwaterkwast doet hij dat met een wc-borstel waar nog wat stront op zit. Geheel toepasselijk wordt dit ritueel direct voorzien van een nieuwe uitdrukking: Holy crap! DJ DeadPau5 start juist op dat moment een jingle ♫ Koning, Keizer, Kardinaal .. Popla… kennen we allemaal ♫ waarmee hij meteen de lachers op zijn hand heeft: alletwee!

  Door al dat gezuip hebben de hoge heren onderhand honger gekregen en worden de nodige hamburgers op het rooster van de kachel gedonderd. De plakken vlees beginnen te sissen en er stijgt een donkere rook op door de schoorsteen. De zwarte pluimen worden op het Sint Pietersplein door duizenden mensen met een “Ohhhhhhhhhhhh” ontvangen. Nog steeds geen nieuwe paus dus! “Ik weet niet wat het is, maar ik krijg me ineens toch godverdomme zin in een hamburger” roept een van de toeschouwers, die niet veel later wegens heiligschennis van het plein wordt verwijderd.

  In de kapel begint het inmiddels een dolle boel te worden. Drie oudjes staan met de jurken opgetild in beide handen de Can-Can te dansen. De benen vliegen naar weerszijden terwijl de gewaadjes net ver genoeg worden opgetrokken om het kanten ondergoed te tonen. Sexy! Dat wil zeggen: voor die twee die er aan gedacht hebben om ondergoed te dragen. De derde geniet zichtbaar van de frisse wind die zijn klokkenspel kietelt. Inmiddels wordt de wijn gewoon direct uit de fles gedronken. Kiepen met die handel! Kardinaal Jorge Mario Bergoglio (Super Mario voor zijn vrienden) is zowel bezopen als stoned en probeert met veel moeite de juiste toetsen op zijn iPhone in te drukken. Uiteindelijk drukt hij op SEND en gaat 20 meter verder een pieptoon bij zijn landgenoot Kardinaal Leonardo Sandri.

  Deze leest: “Ik bwen knetter stwoned. LOL”

  Niet veel later komt de iPhone met een piepend antwoord.

  “Ik bwen knetter stwoned. LOL”
  – “Holy crap! Haha, vuil drankorgel!”
  “Hebb jij nog iets lekkeeers voor mij?”
  – “Coke? Die Columbiaanse kardinaal is mijn dealer ;-)”

  Niet veel later zitten beiden als een Nilfisk het witte poeder in de neus te wervelen. “Jorge jonguhhh, ik sterf van de honger man. Ga jij eens een hamburger van het vuur halen .. verrekte koekwous” lacht Leonardo terwijl hij hem een flinke por geeft. Jorge wankelt met zijn zakje coke richting het vuur, en struikelt over het opstapje. “KUT!”. De coke verdwijnt in het vuur en gaat in rook op. Witte rook welteverstaan. Ojee!! Op het Sint Pietersplein klinkt een oorverdovend gejuich! Er is een nieuwe paus!!

  In de Sixtijnse kapel is de muziek gestopt. Doodse stilte. Ineens begint kardinaal Leonardo Sardi te bulderen van het lachen. “Tja manneke, wie met vuur speelt moet op de blaren zitten”. Jorge spartelt nog tegen maar wordt met harde hand richting het balkon geduwd alwaar hij een onverstaanbare Urbi et Orbi ten gehore brengt. Hij kijkt even over zijn schouders. De duimen gaan omhoog. De jury rekent het nog net goed!

  Zijn gedachten zijn echter elders: ‘Waar ben ik? Wat voor dag is het vandaag? Fuck, ik heb me toch een bonkende kop! Pfffff’. Dan ziet hij de bloemen op het balkon. Is het al Pasen? Snel floept hij er nog uit:

  “Nederland, beeedankt vur die Blume”.

  Nee, zijn we weer lekker mee gezegend! Zijn pauselijk naam? : DeadPau5. This pope is (on) dope!

  About BrainDump

  Hersenspinsels en overpeinzingen vermengd met het nodige cynisme en sarcasme. That's me!

  2 Comments