Don't Miss

  Donderstraal op met die kerst

  By on 29 december, 2012

  Voor de gelovigen onder U, of indien u de kerst een bijzonder warm hart toedraagt …. stop dan hier met lezen. Dus niet doorlezen en daarna gaan lopen janken! Vort! 

  Donderstraal op met die kerst

  Nou mensen, nog een paar dagen en dan zit de kerst erop. Gejuich. Wat een ruk feest is het toch ook, als je het al een feest mag noemen. Een ‘marteling’ zou wat mij betreft een betere benaming zijn. Zoetsappig, schijnheilig, quasi gezellig: bah!

  Ineens zitten de kerken vol. Mensen hangen met de benen buiten. Pfffff. Op een normale dag kan je rustig met een AK47 een magazijn of twaalf leegschieten in de kerk; kans van 0,0001% dat je iemand hebt geraakt. Maar nee, met de kerst zit schijnheilig burgerlijk Nederland ineens lekker ongemakkelijk op zo’n houten bank. En die dingen zijn niet ontworpen voor zitgemak, nope! Marteltuig is het. Alsof het nog niet erg genoeg is dat zo’n priester allemaal onzin staat uit te kramen, en dat een dik uur lang. Nee, een houten reet krijg je er gratis bij. En dan nog wat van dat gekrijs door een koor: tenenkrommend. Af en toe geeft die scheidsrechter bij het altaar een teken en we ploffen braaf op de knieën; alweer op zo’n foltertuig. Je krijgt kramp als de ziekte, maar zitten blijven zal je! Mag je zo’n boekje openen met allemaal onbegrijpelijke teksten: meneer Pastoor prevelt iets voor en wij mogen nalullen of aanvullen. Als je bijna niet meer kan van de pijn geeft de scheidsrechter weer een signaal, of je hoort een gong c.q. bel. Jippie, de knielende vernedering is voorbij. Shit … te vroeg gelachen … daar is die houten reet weer. Auw. Daar zit je dan in je nette nieuwe outfit te vernikkelen van de kou, met inmiddels een opkomende hernia en vastzittende gewrichten.

  “Onze Vader, die in de Hemelen zijt, Uw Naam worde geheiligd. Uw Koninkrijk kome. Uw wil geschiede ook op aarde zoals in de hemel.”

  BARF! Je perst er nog maar een keer “Amen” uit in de hoop dat je niet nog meer van die nonsens moet aanhoren. Zelfs in een kroeg wordt minder dom geluld.

  Ondertussen sterf je van de honger. Maar gewoon die hele rit uitzitten tot het einde, want dan wordt de voedselbank geopend. Hup, allemaal in de rij, schuifelend richting je welverdiende maaltijd. En wat krijg je? Een hostie. Droge meuk ter grootte van een 2 euro munt. Je mag nederig de gevouwen handen openen, die pil in ontvangst nemen, in je mond stoppen en weer braaf naar je plek sluipen. Ondertussen in die munt al vastgeplakt aan je verhemelte.

  We zijn klaar. Deze SM-sessie werd u aangeboden door de Paus en al die andere jurken. En nou allemaal opdonderen. God zij met u.

  Verkleumd kom je thuis aan, en mag je tv gaan kijken of je eerste borrel naar binnen kiepen. We eten terloops nog even een halve veestapel op en gaan zogenaamd tevreden uitbuiken op de bank. Je huis is inmiddels één grote teringzooi geworden. Overal lege flessen, potten, pannen en een vaatwasser die er de geest aan geeft. Overwerkt! Je roddelt nog even over de familieleden die boos waren dat ze niet waren uitgenodigd, afgewisseld met een kleine hartverzakking op het moment dat je ontdekt dat je een kaart hebt gekregen van tante Truus … die jij zelf was vergeten. Snel nog even een kaart schrijven en in de bus duwen. Daarna Home Alone deel 1 t/m 3 kijken, Sissi, en nog snel even enkele foto’s op facebook zetten. Kijk eens hoe gezellig wij het hebben!!!!

  Je agenda staat barstensvol met verplichte bezoekjes en weinig originele uitjes. Lekker naar de woonboulevard. ECHTE KERST!

  Wat ga ik doen?

  Die hele godvergeten kerst boycotten, net als alle andere jaren. De TV staat uit en alle uitnodigingen heb ik vriendelijk van de hand gewezen. Op kerstavond ga ik lekker recalcitrant en niet-christelijk zuipen als een dolle en mezelf even ruimschoots zegenen. Eten? Ik vermoed dat ik erwtensoep ga maken; even lekker schoppen tegen de gevestigde orde.

  Op naar de volgende boycot!

  About BrainDump

  Hersenspinsels en overpeinzingen vermengd met het nodige cynisme en sarcasme. That's me!

  5 Comments