Don't Miss

  De Sint is (het) zat!

  By on 2 december, 2012

  De laatste keer dat ik de schoen heb gezet voor Sinterklaas was toen ik nog een relatie had. In de ochtend had ik niet één, maar zelfs drie chocoladeletters van de lieve Sint gekregen. De L van mijn voornaam en nog een U en L. Mijn partner wist uiteraard van niets! Hetzelfde gold voor mij toen zij de volgende ochtend K-U-T in haar favoriete Uggs vond; reeds enigszins gesmolten ;-)

  Ben inmiddels al 3,5 jaar overtuigd single, dus uit verveling waag ik toch nog eens een gokje. Afgelopen nacht dus wederom een schoen gezet. Een laarsje eigenlijk, met een wortel en een klein briefje: “Afvullen tot aan de nok gaarne”. Ik ben graag duidelijk.

  Uiteraard zat er een klein gedichtje bij voor de Sint…

   “Lieve Sinterklaas,

  vorig jaar hoorde ik uw paardje galopperen in de straat,
  maar bent u kennelijk vergeten waar mijn voordeur staat.
  Ik hoop dat het dit jaar met uw oriëntatie wat beter is,
  anders schop ik u en dat manke paard helemaal de pleur-is.”

  Succes verzekerd zou je toch zeggen?

  Na een korte nachtrust schrik ik vanochtend heel vroeg wakker. Een teringherrie beneden! Echt te belachelijk voor woorden. Als een speer uit bed natuurlijk, en met een sprint richting de badkamer om snel in een ochtendjas te duiken. Ik had natuurlijk ook gewoon in mijn blote reet naar beneden kunnen rennen, maar ja … het kan natuurlijk ook een inbreker zijn. Bestolen worden is één ding, maar ook nog uitgelachen? Nee, ochtendjas aan dus! In het voorbijgaan graai ik nog even snel een condoom mee nadat ik op de verpakking lees “for your own protection”. Veiligheid boven alles!

  Het eerste dat me opvalt als ik eenmaal beneden ben zijn mijn schoenen: GEJAT! In de woonkamer staat een wit paard met een mijter op, en een immense berg stront achter zich. Op de grond liggen 3 lege flessen jenever. Ik zie Sint en Piet volledig dronken en hard zingend over de straat zwalken, met mijn REPLAY-boots!

  ♫ Hoort wie schopt daar kinderen, hoort wie schopt daar kinderen… ♫ ..

  terwijl ze keihard tegen de voordeuren trappen en bulderend lachen.

  Op tafel ligt een briefje van de Sint. Ach, een gedichtje!

  “Fuck dat hele feest, ben te oud voor dit gedoe,
  zorg goed voor mijn paard, de Sint is daarvoor zelf te moe.
  Volgens mijn psychiater moet ik ophouden met toeren,
  IK ben verdomme jarig: Piet en ik gaan naar de hoeren!”

  Ruk. Had in plaats van een wortel beter die condoom in de schoen kunnen doen. Arme Sint.

  Dan maar wachten op de kerstman…
  voor een paar nieuwe schoenen.

  About BrainDump

  Hersenspinsels en overpeinzingen vermengd met het nodige cynisme en sarcasme. That's me!

  One Comment