Don't Miss

  De lol van trouwen?

  By on 24 augustus, 2012

  Trouwen. De lol daarvan ontgaat mij volledig.

  Eerst naar de burgerlijke stand. Jeuj. Alleen de naam al! Dan het geleuter van een ambtenaar aanhoren die voor de 12.000e keer dezelfde grap maakt. Zo spontaan ook!

  De receptie. Gezellig! Honderden mensen die ongemakkelijk schuifelen in een te lange polonaise richting het echtpaar gaan. Onbehaaglijk .. ook voor het kersverse echtpaar. Onderweg zit iedereen te bedenken wat ze gaan zeggen. Het wordt doorgaans een “proficiat he!” en “ohh, wat een mooie bruid!”. Het wordt van je verwacht, dus je perst het eruit. Het echtpaar luistert honderd keer naar dezelfde cassette.

  Het is voorbij. Iedereen haalt opgelucht adem.
  Het feest kan beginnen! YES!!!!!

  Een afgekeurde DJ doet zijn best om er iets van te maken. “Hebben we er zin in?????????” roept hij keihard door de microfoon. Het publiek antwoordt KNOERHARD met “mwaaahhhh”. Ojee, de openingsdans. De bruid probeert elegant te manoeuvreren op het ritme, maar die te dure jurk is toch niet zo handig op de dansvloer. Op het toilet al helemaal niet .. maar die ontdekking moet ze nog maken. Bij de laatste dans zijn de urinevlekken ook al duidelijk zichtbaar. Ik dwaal af! De bruidegom probeert tijdens de openingsdans te verbergen dat hij niet ritmisch is. Tevergeefs. De gasten weten op dat moment dus ook al dat de huwelijksnacht a-ritmisch tot een anti-climax zal komen. Toch weer jammer.

  Oh oh oh …. nu gaan we helemaal uit ons dak! De voordrachten. Familie die op een liedje (je weet wel… het is op iedere bruiloft hoorbaar) een andere tekst heeft verzonnen. HILARISCH. En zo origineel ook nog! Dan een stukje van de studievrienden. Hightech met een powerpoint en foto’s van allemaal ongemakkelijke momenten. De bruidegom die kotsend over een reling hangt met in zijn bilnaad een veer. De bruid met haar slipje op de enkels … liggend op straat na een avond zuipen. We komen allemaal niet meer bij van het lachen.

  Er wordt nog wat gedanst, een dronken oom betast nog wat jonge meiden, en iedereen valt met een vette kater in het bed. Behalve het echtpaar. Die slapen al uren! Zonder sex overigens. De 5000 euro jurk ligt in een hoekje op de grond. Stinkend naar de het toilet.

  Morgen gaan ze op huwelijksreis ….

  .. naar de Malediven. Daar gaan ze nog eens dunnetjes vieren dat ze veel te veel geld hebben uitgegeven aan een bruiloft .. en ze de volgende week samen bij de bijstand mogen aankloppen.

  Maar … wel als officieel echtpaar. Proficiat!

  About BrainDump

  Hersenspinsels en overpeinzingen vermengd met het nodige cynisme en sarcasme. That's me!