Don't Miss

  Broodje bacterie Kebab

  By on 18 november, 2012

  Mocht je net hebben gegeten dan zou ik nog een uurtje wachten met het lezen van dit verhaal. Wil je toevallig een paar kilo afvallen, lees dan vooral verder.

  Op 26 Oktober publiceerde NU.NL een artikel betreffende een onderzoek dat de Consumentenbond had gedaan naar broodjes Kebab. Jammie. Van de 49 onderzochte broodjes zat meer dan de helft vol met bacteriën. Zelfs zo erg dat het schadelijk zou kunnen zijn voor mensen met een verminderde weerstand. Mijn weerstand werd er spontaan door verhoogd.

  Als slechtste kwam een zaak uit Amsterdam uit de bus.

  Ik word dan nieuwsgierig en ga even de website van die zaak opspeuren. Wat schetst de verbazing? Een erg nette website met mooie foto’s. Je zou er toch gewoon trek van krijgen. Het water liep me toch bijna in de mond. Bijna, want ik had het artikel natuurlijk al gelezen.

  Nou, dan maar eens even lezen wat onze bacterie-koningen te melden hebben:

  “U zult geserveerd worden op twee niveaus van kwaliteit en smaak van ons specialiteiten. U kunt in een aangename sfeer, genieten van onze lekker gerechten, maar ons enthousiasme is vooral de smaak, de geur, de passie en de vreugde van het eten. Onze Turks gastvrijheid is een bron van onze vreugde.

  Ervaar onze legendarische gastvrijheid en lekker gerechten.

  Het eten staat klaar… we verheugen ons op uw komst!”

  Die heb je vast twee keer moeten lezen? In die paar zinnen ratelt het al van de onduidelijkheden en taalfouten. Ze besteden kennelijk net zo veel aandacht aan de teksten als aan de broodjes. Ik werp nog een blik op nu.nl en zie dat onder andere colibacteriën waren aangetroffen. Wa is da?

  Google to the rescue!

  “Bacteriën die gebruikt worden als indicatoren van verontreinigingen en pathogenen als ze in water gevonden worden. Ze worden doorgaans gevonden in de ontlasting van mensen en andere warmbloedige dieren

  BARF!

  ‘Doe mij een broodje bacterie Kebab! Doe eens gek, flikker er ook maar wat stront bij! Weet je wat: maak er maar gewoon een broodje poep van; dat vlees zit toch maar in de weg. HONGER!’

  Kijk nog een keer met een scheef oog naar de website, en de laatste zin “Het eten staat klaar… we verheugen ons op uw komst!”

  Yep, en wij verheugen ons geenszins op jullie broodje ontlasting. Dus dat wordt heeeeel lang wachten!!!!!! 

  Ik wens u allen .. een smakelijke voortzetting.

  Het volledige artikel is hier te lezen.

  About BrainDump

  Hersenspinsels en overpeinzingen vermengd met het nodige cynisme en sarcasme. That's me!

  4 Comments