Don't Miss

  Beste Binnenstad

  By on 2 november, 2012

  De eerste keer dat ik vernam dat Venray was genomineerd voor ‘De beste binnenstad van Nederland 2011-2013’ heb ik waarschijnlijk een halve dag in een deuk gelegen van het lachen. De andere nominaties gingen naar Schagen en Hulst.

  Dat moest dan wel een kat-in-ut-bakkie worden voor Schagen of Hulst. Toch?

  De winnaar zou bekend gemaakt worden in, hoe kan het ook anders, Madurodam. Je neemt het hele gebeuren al meteen niet meer serieus. Wat krijgt de winnaar dan? Een microscopisch-klein-ieniemienie-ietsiepietsie-miniatuur-trofeetje? Kiekeboe!

  “En de winnaar is ……..” *tromgeroffel* …. “Venray”.

  Ehm, ze zeiden het toch echt hoor. Verwarring alom. De commissie bevestigt nogmaals luidkeels in de microfoon: “Jazeker, het is Venray geworden. GEFELICITEERD”.

  Ik viel spontaan van de stoel. Een aantal anderen vielen flauw .. bovenop een heeeel klein huisje. Een van de wethouders ontspoorde zelfs een complete trein in zijn val. Geen nood, het was een piepklein treintje met plastic mensjes erin. Maar de traumahelikopter was al onderweg; vanuit Madurodam. Zo’n schattig prulleke met ‘chop chop chop’ geluidjes ter grootte van een pink. Er past nog geen pepernoot in, maar men kon de humor er wel van inzien.

  Niet veel later klonk er gejuich toen de burgemeester de kabouter-trofee in ontvangst mocht nemen. Deze had de vorm van een cirkel met in het midden… een groot gapend gat. Onmiskenbaar een luchtfoto van Venray.

  Leuk voor alle ondernemers enzo, maar het zet wel een lelijke streep door mijn verhuisplannen. Het schijnt elders in Nederland dus NOG erger te zijn.

  Duidelijk: dan wordt het dus … het buitenland. Bedankt voor de hint!

  [p.s.: bovenstaande is uiteraard grotendeels kolder. Ik vind het leuk voor de gemeente dat ze deze prijs hebben gewonnen, maar het verandert voor mij persoonlijk niet veel aan het gevoel dat Venray met de dag saaier begint te worden. Ja, een mooie binnenstad; tijd om te zorgen dat de mensen erop afkomen?]

  About BrainDump

  Hersenspinsels en overpeinzingen vermengd met het nodige cynisme en sarcasme. That's me!

  Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.