Don't Miss

  American Football

  By on 20 augustus, 2012

  Waar ik nou nooit een hout van heb begrepen is het American Football. Je weet wel … grote mannen met een helm op hun knar die een ovale bal aan het schoppen en smijten zijn. De vertaling van ons gezegde ‘De bal is rond’ kunnen we dus ook weer op onze buik schrijven. Klootzakken.

  *TOUCHDOWN*

  Ik snap geen biet van de regels, puur omdat ik de stompzinnigheid van de sport niet wil begrijpen.

  Bomen van kerels, zo dom als een deur, die elkaar de kop inbeuken. Daarvoor ontvangen ze miljoenen per jaar. Dat geld hebben ze later ook hard nodig omdat ze waarschijnlijk de rest van hun kleuterleven 24 uur per dag verzorgd moeten worden ten gevolge van de opgelopen schade aan de hersenen (voor zover aanwezig). Geen enkel hoofd kan die dreunen verwerken; zelfs niet met een koddig helmpje met stickertjes op je vierkante bakkus. Voor ieder ziekenhuis bezoek krijgen ze er een sticker bij. Van de zuster .. ook al noemen ze haar “juf”.

  Anyhow, hersenschade. Pleur je eigen hersenen maar eens in een centrifuge, en laat er daarna een neger van 200 kilo met 60 km/uur op vallen! Eens kijken of 1 + 1 dan nog steeds twee is.

  ‘goe goe goe… prrrrt’
  “Ja kiekeboe, hij krijgt zo eten! Hapjes doen.. lekkere vloeibare prut”
  “gah gah .. goe… prrt’
  “Jazeker, we doen ook toetjes, en daarna mag je tjoeketjoeke doen met het treintje! TINAAAAA … neem nog een doekje mee aub; hij is weer het hele tapijt onder aan het kwijlen!”
  ‘ttttttddddn’
  “Goed zo … ja een touchdown! Kielekiele. Doe maar woordjes vertellen tegen Tina.”

  Een miljarden industrie is het in Amerika. Dus die malloten geven vrachtcontainers met dollars uit om toe te kunnen kijken hoe volwassen mensen elkaar helemaal naar de klote helpen.

  Ach, eigenlijk is het ook wel logisch. Ze doen het ook in Iraq en Afghanistan. Ook daar kijken ze toe. Ook daar kost het miljarden. Ook daar gaan ze allemaal naar de klote.

  Want oorlog …

  is volkssport nummer twee, direct na American Football.

  *Er valt de zoveelste bom in Iraq. BOEM. Deze keer was het per ongeluk een school. De vorige keer per ongeluk een markt. Mikken kunnen ze ook al niet! BOEM*

  Vanuit het commando-centrum klinkt ‘touchdown’. En nee, ze waren geen Football aan het kijken.

  About BrainDump

  Hersenspinsels en overpeinzingen vermengd met het nodige cynisme en sarcasme. That's me!