Don't Miss

  Zieke dieren

  By on 23 oktober, 2012
  Ik vraag me weleens af of dieren dezelfde ziektes kunnen krijgen als wij mensen. Zaken als AIDS, geslachtsziekte en al die andere dingen. Het lijkt misschien een vreemde vraag maar de essentie van het dier zou dan zwaar op de proef worden gesteld.
   
  Neem nou bijvoorbeeld een marmot met nachtblindheid! Niet echt handig als je leven zich voornamelijk in de late uren afspeelt. Die loopt zo aan zijn maaltijd voorbij, terwijl hij met een hand boven de ogen als een indiaan in de verte staat te turen. ‘Was dat nou een rooksignaal? Ik zie verdorie geen ruk!’. Met zijn poten staat hij bovenop een reclamefolder waar Vitamine-A extreem in de aanbieding is. DE oplossing voor zijn kwaal. Tja .. kwestie van uit je doppen kijken zeg ik dan.
   
  Plof! Er valt een vogel dood voor mijn voeten neer.
   
  Zie nou; een zwaluw met vallende ziekte. Het is ook meteen funest he! Of er zit een vis op het randje van het aquarium naar beneden te turen, met knikkende knieën, of beter gezegd .. vinnen. Watervrees! Tja jongen, je zal die angst toch echt moeten overwinnen. Kom maar, je kan het. Zie je angst onder ogen en GO. TJAKKA!!! Dat zwemdiploma-A krijgt je niet voor niets, en aangezien de baas reeds een pan met boter op het vuur heeft staan … zou je toch denken dat het de hoogste tijd wordt.
   
  Zie hier net een spin voorbij sprinten door de woonkamer. Achtervolgd door andere spinnen. Hij ging er als een speer vandoor. Als ik me niet vergis hoorde ik hem zelfs ‘IEKS’ roepen?
   
  Gevalletje van aragnofobie. Die durft zijn eigen familie niet meer onder ogen te komen. Dat is toch zielig! En geloof maar niet dat je daarmee gezellig op de bank naar ‘Spiderman’ kan kijken. Vergeet het maar!! Bij de minste of geringste beweging trekt hij de benen op de bank gevolgd door wederom een krijsende ‘IEKS’. Nee, gezellige avond. Lekker relaxt ook. Pfff.
   
  De essentie van je diepste wezen wordt dan toch wel even compleet op zijn kop gezet. Een egel die met een slaapmuts op in zijn gespreide bedje kruipt met een lekker kruikje aan de voeten. Dekbedje goed over de bol getrokken; klaar voor de winterslaap van een paar maanden. Nou, even dat kaarsje uitblazen en gas op die lolly. Knorren maar. Kom je mooi bedrogen uit als je na een week nog klaarwakker naar het plafond ligt te staren. Van ellende uiteindelijk even google-en, en ja hoor … het zal ook eens niet … insomnia. Daar zou je toch van wakker kunnen liggen! O, sorry.. dat was per ongeluk zo dubbelzinnig. Uhu!!!
   
  Ergens zie je een eekhoorn heel beteuterd met een pruillip verlekkerd naar een berg noten zitten staren. Nee-schuddend en met de ogen ten hemel geslagen. Godverdomde notenallergie!
   
  In de verte loopt onze marmot ‘s nachts nog steeds zwalkend en gedesoriënteerd in cirkels rond, terwijl hij links en rechts zijn kop tegen een lantaarnpaal stoot. Die nachtblindheid begint kritieke vormen aan te nemen. Of zou deze zich gewoon helemaal lam hebben gedronken? Ze zuipen ook als beesten natuurlijk. We laten het even in het midden; dat lezen we morgen wel in de Fabeltjeskrant.
   
  Maar er is ook goed nieuws te melden.
   
  Ik las net ergens dat een Italiaans onderzoek had uitgewezen dat duiven de weg naar huis kunnen vinden door iets dat met hun rechterneusgat te maken heeft. Mensen, ik verzin dit niet eens! Het is kennelijk wetenschappelijk aangetoond. Retehandig!!!! Altijd de weg naar huis kunnen vinden. Kei gaaf. Zo’n rechterneusgat wil ik ook wel .. na een avond heftig stappen.
   
  Is dat nou niet leuk voor die duiven? Als die Alzheimer krijgen, vegen ze er de reet mee af. Boeit ze voor geen meter. Ze blijven lachen en onze auto’s onderschijten.
   
  Ze hebben geen idee wie ze zijn, wat ze hier doen …. maar weten wel de weg naar huis.
   
  KOMT ALLEMAAL GOED!

  About BrainDump

  Hersenspinsels en overpeinzingen vermengd met het nodige cynisme en sarcasme. That's me!