Don't Miss

  Fruitvliegjes zijn dom

  By on 28 juli, 2012

  Ik had laatst even niet opgelet met als resultaat een paar overrijpe sinaasappelen. Binnen de kortste keren wemelt het dan van de fruitvliegjes. Geen idee waar die krengen zo snel vandaan komen. Zullen wel een of ander internet-forum hebben!?

  ‘En wat heb jij de vandaag allemaal gedaan?’
  “Oh, niets bijzonders, beetje fruit gevlogen!”.

  Ongenode gasten. Dat zeg ik!

  Anyhow… een bakje azijn met een scheutje citroen-afwasmiddel is dan de juiste remedie. Een van de twee vinden ze lekker en van de andere ingrediënt gaan ze de pijp uit. Kwestie van geduldig wachten, en ja hoor … al vrij snel is de bodem bedekt met onze kleine fladder-vrienden.

  ‘Weet jij of Henk vandaag nog heeft fruitgevlogen?’
  “Nee, Henk is dood, die is UITgevlogen”.

  Op de rand van het bakkie zitten een aantal fruitvliegjes naar beneden te staren. Ze proberen de truc te doorgronden.

  *Een van de vliegjes wil toch weten hoe dit werkt. Hij wijst met een vinger omhoog en roept ‘KIJK DAAR!’. Alle vliegjes volgen zijn vinger en kijken omhoog. Hij duwt snel de dichtstbijzijnde vlieg over de rand. ‘Leuk zo’n experiment’*

  Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik hoef de truc niet te snappen om te weten dat dat kerkhof op de bodem een goede aanwijzing is dat je maar beter ergens anders kan gaan vertoeven.

  Nee hoor. Ze willen het per se weten. Rete-nieuwsgierig!!!! Ze gaan gewoon badderen, blub blub, en even later liggen ze naast hun voorgangers. De truc snappen ze dan nog steeds niet, en een tweede kans komt er niet. Sukkels.

  Slim zijn ze niet. Dat is wel duidelijk. Gebrek aan fruit naar ik vermoed.

  About BrainDump

  Hersenspinsels en overpeinzingen vermengd met het nodige cynisme en sarcasme. That's me!