Don't Miss

  Donderstraal op met die kerst

  By on 29 december, 2012

  Voor de gelovigen onder U, of indien u de kerst een bijzonder warm hart toedraagt …. stop dan hier met lezen. Dus niet doorlezen en daarna gaan lopen janken! Vort! 

  Donderstraal op met die kerst

  Nou mensen, nog een paar dagen en dan zit de kerst erop. Gejuich. Wat een ruk feest is het toch ook, als je het al een feest mag noemen. Een ‘marteling’ zou wat mij betreft een betere benaming zijn. Zoetsappig, schijnheilig, quasi gezellig: bah!

  Ineens zitten de kerken vol. Mensen hangen met de benen buiten. Pfffff. Op een normale dag kan je rustig met een AK47 een magazijn of twaalf leegschieten in de kerk; kans van 0,0001% dat je iemand hebt geraakt. Maar nee, met de kerst zit schijnheilig burgerlijk Nederland ineens lekker ongemakkelijk op zo’n houten bank. En die dingen zijn niet ontworpen voor zitgemak, nope! Marteltuig is het. Alsof het nog niet erg genoeg is dat zo’n priester allemaal onzin staat uit te kramen, en dat een dik uur lang. Nee, een houten reet krijg je er gratis bij. En dan nog wat van dat gekrijs door een koor: tenenkrommend. Af en toe geeft die scheidsrechter bij het altaar een teken en we ploffen braaf op de knieën; alweer op zo’n foltertuig. Je krijgt kramp als de ziekte, maar zitten blijven zal je! Mag je zo’n boekje openen met allemaal onbegrijpelijke teksten: meneer Pastoor prevelt iets voor en wij mogen nalullen of aanvullen. Als je bijna niet meer kan van de pijn geeft de scheidsrechter weer een signaal, of je hoort een gong c.q. bel. Jippie, de knielende vernedering is voorbij. Shit … te vroeg gelachen … daar is die houten reet weer. Auw. Daar zit je dan in je nette nieuwe outfit te vernikkelen van de kou, met inmiddels een opkomende hernia en vastzittende gewrichten.

  “Onze Vader, die in de Hemelen zijt, Uw Naam worde geheiligd. Uw Koninkrijk kome. Uw wil geschiede ook op aarde zoals in de hemel.”

  BARF! Je perst er nog maar een keer “Amen” uit in de hoop dat je niet nog meer van die nonsens moet aanhoren. Zelfs in een kroeg wordt minder dom geluld.

  Ondertussen sterf je van de honger. Maar gewoon die hele rit uitzitten tot het einde, want dan wordt de voedselbank geopend. Hup, allemaal in de rij, schuifelend richting je welverdiende maaltijd. En wat krijg je? Een hostie. Droge meuk ter grootte van een 2 euro munt. Je mag nederig de gevouwen handen openen, die pil in ontvangst nemen, in je mond stoppen en weer braaf naar je plek sluipen. Ondertussen in die munt al vastgeplakt aan je verhemelte.

  We zijn klaar. Deze SM-sessie werd u aangeboden door de Paus en al die andere jurken. En nou allemaal opdonderen. God zij met u.

  Verkleumd kom je thuis aan, en mag je tv gaan kijken of je eerste borrel naar binnen kiepen. We eten terloops nog even een halve veestapel op en gaan zogenaamd tevreden uitbuiken op de bank. Je huis is inmiddels één grote teringzooi geworden. Overal lege flessen, potten, pannen en een vaatwasser die er de geest aan geeft. Overwerkt! Je roddelt nog even over de familieleden die boos waren dat ze niet waren uitgenodigd, afgewisseld met een kleine hartverzakking op het moment dat je ontdekt dat je een kaart hebt gekregen van tante Truus … die jij zelf was vergeten. Snel nog even een kaart schrijven en in de bus duwen. Daarna Home Alone deel 1 t/m 3 kijken, Sissi, en nog snel even enkele foto’s op facebook zetten. Kijk eens hoe gezellig wij het hebben!!!!

  Je agenda staat barstensvol met verplichte bezoekjes en weinig originele uitjes. Lekker naar de woonboulevard. ECHTE KERST!

  Wat ga ik doen?

  Die hele godvergeten kerst boycotten, net als alle andere jaren. De TV staat uit en alle uitnodigingen heb ik vriendelijk van de hand gewezen. Op kerstavond ga ik lekker recalcitrant en niet-christelijk zuipen als een dolle en mezelf even ruimschoots zegenen. Eten? Ik vermoed dat ik erwtensoep ga maken; even lekker schoppen tegen de gevestigde orde.

  Op naar de volgende boycot!

  About BrainDump

  Hersenspinsels en overpeinzingen vermengd met het nodige cynisme en sarcasme. That's me!

  5 Comments

  1. Peter v.O.

   29 december, 2012 at 23:18

   Beste Braindump,
   Ik meen ergens te proeven dat jij het feest rondom de kerststal niet echt geweldig vind. Nu ben ik toevallig een gelovig persoon, want ik geloof in mezelf. Ik kan me ook voorstellen dat het merkwaardig overkomt dat we gaan luisteren naar een man in een jurk die tegen het homohuwelijk is. Die met diezelfde jurk ondersteund dat mensen die iedere dag door het leven gaan in een jurk, dit niet mogen doen achter het altaar. Want echte vrouwen worden geen priester.
   Dan datgene wat je zo mooit omschrijft als een soort martelgang is eigenlijk de voorloper van arobics, spinnen en nog meer van die hedendaagse flauwe kul. Een gedeelte van de aanwezigen in dat godshuis komt uit gewoonte, hypocrisie of puur masochisme. Maar er is ook een deel wat graag goed wil, wat graag vrede wil, wat graag een ander iets gunt, maar het komt er soms zo beroerd uit…..
   Toch kunnen de feestdagen ook leuk zijn, daarom heb ik ’s zomers ook kerstverlichting in de tuin. En suffe dingen horen ook bij mijn leven. Ik ervaar het als prettig om soms even stil te staan en ik heb er weinig moeite mee dat dit in deze periode aan de kerst gekoppeld wordt. Maar het kan geen kwaad om eens kritisch bij jezelf na te gaan waarom je de dingen zo doet als je doet. Daar gaat het juist om!
   Ik hoop dat jij op jouw manier voor jezelf en de mensen om je heen fijne dagen hebt gehad. Dat hoeft voor mij niet specifiek met kerstmis, oud/nieuw, pasen, pinksteren, kermis en carnaval. MAAR ALTIJD! IK wens iedereen goede dagen toe en maak zelf maar uit wanneer!

   Groetjes,
   Peter

   • BrainDump

    30 december, 2012 at 12:57

    ;-) Amen! Je had zo priester kunnen worden Peter. Groetjes aan je vrouw en kiddies … en een super uiteinde gewenst. Gr. Moi

    • Peter v.O.

     2 januari, 2013 at 00:42

     Zo,zo en jij een heel goed begin! Ik wens dat we mogen leven in niet saaie tijden etc etc…
     Groetjes,
     Peter

   • franzzzzzzzzzzzzzzz

    30 december, 2012 at 18:28

    Ook mooi verwoord !

    • BrainDump

     1 januari, 2013 at 00:16

     ;-) Gelukkig nieuwjaar Frans!